dijous, 23 d’abril del 2020

DIADA DE SANT JORDI

Bon dia Minions!!!

Com ja sabreu, avui és el dia del poble i malgrat que no poguem verure'ns i gaudir-lo junts, a continuació us penjo dues activitats que podem fer a casa per convertir el dia d'avui en un dia una mica més especial.
El Dia de Sant Jordi també és conegut com el Dia del llibre i és una idea genial aprofitar l'ocasió per fer un marcapàgines  súper original. Voleu saber com? Seguiu llegint....


Punt de llibre

Passes a seguir: 

  1. Preparem un quadrat amb un full de paper o cartolina.
  2. Dobleguem el quadrat en dos donant lloc a un triangle. 
  3. Agafem una punta de les de la base del triangle i la dobleguem cap a la part de dalt del triangle. Feim el mateix amb la punta de l'altre costat. 
  4. Tornem a desdoblar i el deixem com al pas 2. 
  5. Ara, agafem la punta superior del triangle (només una, no les dues) i la baixem fins al marge de la base del triangle. Veurem que queda com una mena de butxaca. 
  6. Tornem a doblegar les puntes laterals i les col·loquem cap a dintre de la "butxaca", primer una i després l'altra. 
  7. Ara toca ser grans artistes i aprofitar la vostra imaginació per decorar aquest punt de llibre. Podeu fer un drac, una rosa, una princesa... el que se vos acudeixi!

Si malgrat les passes que heu llegit no ha quedat molt clar, a continuació trobareu un video explicatiu. 





A més de pels llibres, el dia de Sant Jordi és ben conegut perque es regala una rosa a la persona estimada. Com que amb el confinament no podem anar a la floristeria a buscar la rosa, hem pensat que la podríem fer nosaltres mateixos... i menjar-nos-la!!!! No ho creieu? Mirau més avall...

Recepta "Rosa de Sant Jordi"

Ingredients:
  • Pomes
  • Pasta de full
  • Melmelada
  • Canyella
  • Sucre glacé

Passes a seguir:
  1. Tallar la poma en quarts i tornar a tallar en làmines ben finetes amb un ratllador, una mandolina o amb un ganivet. Per fer aquesta passa hem de demanar ajuda a un adult ja que s'ha d'anar ben alerta!!!
  2. Dividir la pasta de full al llarg en dos parts. Ara dividir les parts donant lloc a rectangles de aprox. 3 dits d'ample i tot el llarg de la pasta.
  3. Untar de melmelada tot el centre dels rectangles obtinguts i col·locar les làmines de poma a la part superior, més o menys la meitat de la pasta, fent que sobresurtin una mica. 
  4. Doblegar la pasta que queda a la part de davall cap amunt, com si féssim un sandvitx amb la pasta i la poma. 
  5. Ara fem la forma de la rosa, enrotllant el resultat des d'un costat cap a un altre, com un caragol.
  6. Col·loquem les roses resultants a un motlle de magdalenes amb la part que té la poma sobresurtint cap a dalt i espolvorem amb canyella. 
  7. Precalentem el forn a 180º i fiquem el motlle amb les roses durant uns 20-25 minuts. Si veiem que la part superior es crema massa, col·locar un full de paper de forn a sobre per evitar-ho. 
  8. Passat el temps de cocció, treiem el motlle del forn i espolvorem una mica a sobre amb sucre glacé. 
I ja tenim les nostres meravelloses roses de Sant Jordi per regalar el dia d'avui!!! Mireu les de na Maria com han quedat... 






Finalment, i per acabar un dia tan especial per a nosaltres, tot seguit trobreu un vídeo que explica una nova versió de la llegenda de Sant Jordi. Esperem que us agradi!!!




FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!! 🐉🌹



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada