Al conte de Cara Pan, vam haver de contestar una pregunta on ens demanaven una construcció = edificació que vos pareixia curiosa per alguna raó.
Vos proposo un joc: a continuació tindreu unes dades que haureu d'imprimir, o copiar si no teniu impressora, com jo, per enganxar-les en forma de graella de 3 columnes.
Trobareu 3 tipus d'informació:
.- Nom de la persona que la proposa.
1.- Nom de la construcció amb informació important. Si copiau, només escrivim el nom, però no fan falta les característiques.
A.- Foto/dibuix de la construcció/edificació.
Teniu 2 opcions de resposta. Per exemple:
OLIVIA
0.- PALAFITO: construcció sobre l'aigua que s'aguanta sobre estaques.
Q.-
PRIMERA OPCIÓ:
SEGONA OPCIÓ:
OLIVIA- PALAFITO- Q
COMENÇEM:
NOM DE LA PERSONA:
INDIA NADIA MARIA EDURNE JÚLIA JOEL
JIMENA PAU MARIA PROFE ASHTOR JAVI DENIS
TEA ADRIÁN F ELSA ANTÓN ELENA OLIVIA
MARTINA
NOM DE LA CONSTRUCCIÓ I CARACTERÍSTIQUES:
0.- PALAFITO: construcció sobre l'aigua que s'aguanta sobre estaques.
1.- LA CASA AL REVÉS: la trobarem al Park Temàtic Kadmandú, a Magaluf, Mallorca.
2.- LA CASA BATLLÓ: edifici de l'arquitecte Antoni Gaudí. Ubicat al Passeig de Gràcia a Barcelona.
3.- HOTEL CÀPSULA: al Japó existeixen aquestos hotels barats on llogues una espècie de llitera, però tancada per tot excepte pels peus. Tens ràdio, tele i un metre d'alçada per acomodar-te.
4.- OCAS: al Brasil hi ha unes vivendes còniques que formen poblats en forma de cercle.
5.- TIPI: tenda de campanya feta de pell d'animals com el bisó i pals de fusta. Utilitzat pels pobles nòmades indis d'Estats Units. Les dones muntaven i desmonteven el poblat en una hora. A l'hivern donen confort i calor, i a l'estiu fa frescor.
6.- MUNTANYA RUSA: atracció que consisteix en un sistema tancat de rails que pugen i baixen uns vagons en els que viatja gent. Van néixer com uns tobogans pels que descendien en trineus en Rússia.
7.- HÓRREO: construcció destinada a guardar i conservar els aliments allunyats de la humitat i dels animals. Es caracteritzen per mantenir-se aixecats sobre pilars. Actualment trobam molts per Galícia i Astúries.
8.- YURTA: vivenda utilitzada pels nòmades d'Àsia Central a l'Edat Mitjana. És rodona de fusta i coberta per una lona.
9.- IGLÚ: refugi fàcil i barat construït per blocs de neu en forma de cúpula a zones gelades, l'Àrtic i Alaska. Dins un iglú pot haver més de 40º més que a l'exterior.
10.- CASES FLOTANTS: embarcacions construïdes sobre una balsa o pontón que amarrades al moll fan d'habitatge. No tenen fonaments ni paisatges permanents.
11.- JAIMA: tenda de campanya dels pobles nòmades del Nord d'Àfrica adaptades al desert.
12.- CASTILLO DE ARCILLA DEL VALLE DE LAS HADAS: construcció de a l'any 2014 a Rumania inspirada en el conte de fades de Blancaneus.
13.- MANYATAS: conjunt de barraques fetes de tova i fem de la tribu Masai. El llogaret està envoltat per acàcies plenes d'espines per a evitar l'atac dels lleons i altres animals salvatges.
14.- EDIFICI CARABANCHEL 24: L'arquitecte Rafael Cañizares Torquemada dissenya al 2007 un bloc de vivendes de protecció oficial ubicat al distrit de Carabanchel de Madrid. Inspirat en les formes abstractes i coloristes del pintor expressionista suïs Paul Klee.
15.- PIRÀMIDES: grans monuments funeraris construïts en l'antic Egipte. La Gran Piràmide de Giza construïda per Kheops és una de les set Meravelles del Món.
16.- CASA DE CRISTAL: l'estatunidenc Philip Johnson crea una estructura metàlica molt lleugera que no oculta ni dificulta la visió cap a l'exterior, ja que totes les parets són vidriades, permitint veure el que passa d'un extrem a l'altre.
17.- CASA COVA: casa que es construeix excavant una cova en un terreny apropiat o aprofitant i adaptant una cova ja existent.
18.- GRATACEL: edifici molt alt i que té molts més pisos del que és habitual.
IMATGES:
A.-
B.-
C.-
D.-
E.-
F.-
G.-
H.-
I.-
J.-
K.-
L.-
M.-
N.-
O.-
P.-
Q.-
R.-
S.-
El dijous publicarem la solució, així que has d'intentar fer-ho abans. Hi ha algunes construccions que t'imaginaràs de qui són, però altres, només serà qüestió de sort.
Intenta-ho !!!!
Una abraçada enooooooorrrmeeeeeee,
Maria i Olivia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada