diumenge, 24 de maig del 2020

Les CONSTRUCCIONS CURIOSES


Al conte de Cara Pan, vam haver de contestar una pregunta on ens demanaven una construcció = edificació que vos pareixia curiosa per alguna raó.

Vos proposo un joc: a continuació tindreu unes dades que haureu d'imprimir, o copiar si no teniu impressora, com jo, per enganxar-les en forma de graella de 3 columnes.


Trobareu 3 tipus d'informació:

.- Nom de la persona que la proposa.

1.- Nom de la construcció amb informació important. Si copiau, només escrivim el nom, però no fan falta les característiques.

A.- Foto/dibuix de la construcció/edificació.



Teniu 2 opcions de resposta. Per exemple:

OLIVIA  

0.- PALAFITO: construcció sobre l'aigua que s'aguanta sobre estaques.

Q.- 





PRIMERA OPCIÓ:




SEGONA OPCIÓ:


OLIVIA- PALAFITO- Q



COMENÇEM: 



NOM DE LA PERSONA: 

INDIA     NADIA      MARIA      EDURNE      JÚLIA     JOEL   


JIMENA    PAU     MARIA PROFE   ASHTOR   JAVI   DENIS   

TEA     ADRIÁN F     ELSA     ANTÓN     ELENA     OLIVIA

MARTINA



NOM DE LA CONSTRUCCIÓ I CARACTERÍSTIQUES:

0.- PALAFITO: construcció sobre l'aigua que s'aguanta sobre estaques.

1.- LA CASA AL REVÉS: la trobarem al Park Temàtic Kadmandú, a Magaluf, Mallorca.


2.- LA CASA BATLLÓ: edifici de l'arquitecte Antoni Gaudí. Ubicat al Passeig de Gràcia a Barcelona.


3.- HOTEL CÀPSULA: al Japó existeixen aquestos hotels barats on llogues una espècie de llitera, però tancada per tot excepte pels peus. Tens ràdio, tele i un metre d'alçada per acomodar-te.


4.- OCAS: al Brasil hi ha unes vivendes còniques que formen poblats en forma de cercle.


5.- TIPI: tenda de campanya feta de pell d'animals com el bisó i pals de fusta. Utilitzat pels pobles nòmades indis d'Estats Units. Les dones muntaven i desmonteven el poblat en una hora. A l'hivern donen confort i calor, i a l'estiu fa frescor.


6.- MUNTANYA RUSA: atracció que consisteix en un sistema tancat de rails que pugen i baixen uns vagons en els que viatja gent. Van néixer com uns tobogans pels que descendien en trineus en Rússia.


7.- HÓRREO: construcció destinada a guardar i conservar els aliments allunyats de la humitat i dels animals. Es caracteritzen per mantenir-se aixecats sobre pilars. Actualment trobam molts per Galícia i Astúries.


8.- YURTA: vivenda utilitzada pels nòmades d'Àsia Central a l'Edat Mitjana. És rodona de fusta i coberta per una lona.


9.- IGLÚ: refugi fàcil i barat construït per blocs de neu en forma de cúpula a zones gelades, l'Àrtic i Alaska. Dins un iglú pot haver més de 40º més que a l'exterior.


10.- CASES FLOTANTS: embarcacions construïdes sobre una balsa o pontón que amarrades al moll fan d'habitatge. No tenen fonaments ni paisatges permanents.


11.- JAIMA: tenda de campanya dels pobles nòmades del Nord d'Àfrica adaptades al desert.


12.- CASTILLO DE ARCILLA DEL VALLE DE LAS HADAS: construcció de a l'any 2014 a Rumania inspirada en el conte de fades de Blancaneus.


13.- MANYATAS: conjunt de barraques fetes de tova i fem de la tribu Masai. El llogaret està envoltat per acàcies plenes d'espines per a evitar l'atac dels lleons i altres animals salvatges.


14.- EDIFICI CARABANCHEL 24L'arquitecte Rafael Cañizares Torquemada dissenya al 2007 un bloc de vivendes de protecció oficial ubicat al distrit de Carabanchel de Madrid. Inspirat en les formes abstractes i coloristes del pintor expressionista suïs Paul Klee.


15.- PIRÀMIDES: grans monuments funeraris construïts en l'antic Egipte. La Gran Piràmide de Giza construïda per Kheops és una de les set Meravelles del Món.


16.- CASA DE CRISTAL: l'estatunidenc Philip Johnson crea una estructura metàlica molt lleugera que no oculta ni dificulta la visió cap a l'exterior, ja que totes les parets són vidriades, permitint veure el que passa d'un extrem a l'altre.

17.- CASA COVA: casa que es construeix excavant una cova en un terreny apropiat o aprofitant i adaptant una cova ja existent.

18.- GRATACEL: edifici molt alt i que té molts més pisos del que és habitual.


IMATGES:

A.- 




B.-




C.-




D.-

La casa de lujo flotante en Portugal


E.-




F.-




G.-

Carabanchel 24 (Madrid)
Este colorido edifico de 18 viviendas de protección oficial (VPP) es obra del arquitecto Rafael Cañizares Torquemada, quien para diseñarlo se inspiró en el pintor suizo Paul Klee y su obsesión por el color, habiéndose llamado...



H.-

TANZANIA POBLADO MASAI -Ratpanat



I.- 




J.- 




K.- 

Nine Hours Narita Airport - Tokyo



L.-





M.-

Entrada al parque Katmandu con traslados


N.- 




O.- 

Feature Image 4



P.- 

Casa de Cristal P.J.jpg

Q.- 



R.- 



S.- 




El dijous publicarem la solució, així que has d'intentar fer-ho abans. Hi ha algunes construccions que t'imaginaràs de qui són, però altres, només serà qüestió de sort. 
Intenta-ho !!!!

Una abraçada enooooooorrrmeeeeeee,
Maria i Olivia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada