diumenge, 24 de maig del 2020

L'UNIVERS

Bon dia Minions!

Ja portem setmanes parlant de l'Univers, recollint informació, veient alguns treballs interessntíssims del nostres companys i estem arribant al final...

Arriba el moment d'aprendre les darreres coses impressionants que podem trobar a l'Univers. 

Per fer-ho, hem aprofitat aquet meravellós power point on trobareu les darreres informacions que ens queden per saber. Aprendreu sobre contel·lacions, sobre naus espacials, sobre el color de l'Univeris i sobre les propietats de Saturn. 



Hi ha moltíssimes maneres d'aprendre en el món i creiem que per acabar amb el tema de l'Univers, podem realitzar els aprenentatges que ens queden de manera súper divertida. Com? Amb una manualitat!!!

LES CONSTEL·LACIONS

Hem après durant aquest curs que les constel·lacions són com a dibuixos al cel que es fan a partir de la unió d'un conjunt d'estrelles mitjançant línies imaginaries.  


Per que ens quede ben gravat què és una constel·lació, a continuació vos proposo dues activitats que ens ajudaran a recordar-les perfectament:

1. Postal de constel·lació

Material:
- Cartolina
- Escuradents
- Fil
- Celo
- Llapis

Procediment:
1. Agafa la cartolina i sobre aquesta intenta dibuixar amb un llapis el patró de la constel·lació que més t'agradi. En els llocs on hi ha una estrella, dibuixarem una creueta com es veu a la foto.


 

2. Feim un foradet a cada cantonet de la creu com a la fotografia següent:



3. Ara hem de ficar el fil pels forats que hem fet seguint el dibuix del llapis, de manera que amb el fil quedarà marcada la creu al paper. 

4. Una vegada fetes totes les creus, farem un petit foradet al costat de cada creu per poder unir les estrelles entre elles i deixar marcades les línies imaginaries del cel que donen forma a cada constel·lació.


5. Una vegada acabada podem decorar el fons de la cartolina amb algun dibuix que reprsenti l'espai: un planeta, una nau espacial, un cometa... Hi ha mil opcions diferents, pensa la teva, pinta, decora, crea i sigues molt creatiu!!! 

Ja tendràs feta la teva postal espacial 💫✨🌓☄🚀

2. Observador de constel·lacions

Material:
- Rotllo de paper de vàter.
- Fulls.
- Retolador negre.
- Escuradents.
- Paper o plàstic fosc (paper de seda, cartolina, bossa del fems...).
- Celo, pegament.
- Retoladors, pintures, llapis (tot el necessari per deixar el teu observador decoradíssim).

 1. Agafem un rotllo de paper de vàter i el decorem d'una manera súper creativa, com més ens agrade a cadascun, ja que serà l'estructura principal que farem servir per representar les constel·lacions. 

2. Col·loquem un paper fosc, cartolina, un tros de bossa del fems (el que tinguem per casa) a un dels extrems tapant-ne el forat. 

3. Copiem a un full en blanc el patró de punts de la constel·lació que més ens agradi. Per fer-ho, haurem de marcar el contorn del rotllo de cartó (un cercle) amb un llapis i dibuixar la contel·lació dins. 
També podem imprimir i retallar un dels cercles de la plantilla de constel·lacions que hi ha més amunt, però fer-ho tot tú és molt més divertit!!!
Una vegada fet, retallem el cercle i l'enganxem sobre aquesta superfície més fosca, tal com es veu a la imatge.


Manualidades científicas para explicar el espacio | Experimentos

4. Amb un escuradents o un punxó, foradem els puntets que marquen cada estrella.

5. Hi ha dues maneres de fer servir aquest observador de constel·lacions:

a) En una habitació amb poca llum i dirigit cap a una superfície fosca, col·loquem una llanterna o un llum a l'extrem que no hem tapat i podrem veure reflectida la nostra constel·lació.

b) Fem servir el rotllo de paper com si fos un telescopi i mirem amb un ull dins d'aquest. Al fons podrem veure la constel·lació que hem creat gràcies a la llum que deixaran entrar els petits foradets que haguem fet.

6. Podem repetir aquest mateix procediment amb diferents constel·lacions per tenir un gran repertori que representi totes les que podem veure a l'espai. 




Un mega besazo Minions,
Maria i Olivia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada